Седмичен хороскоп 5-11 ноември 2018

от вторник

es18bas от вторник

Новолуние в Скорпион в сряда

от четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица е много интересна. Предстоят да се случат важни астро събития, които неминуемо ще се отразят върху живота на много хора.

Началото полага тригонът на Слънцето и Нептун в понеделник. Този много хармоничен аспект се случва два пъти в годината. Откакто Нептун се установи в Риби, в началото на 2012 година, тригоните на Слънцето към него са, когато то се движи през Рак и през Скорпион. Времето между двата тригона, в случая между месеците от юли до ноември, е много активно по отношение духовното израстване на хората. Подсилва се интуицията, там където я има, изострят се духовните сетива у тези, в които те са в някаква степен на развитие. Тригонът Слънце-Нептун носи разбиране, съпричастност, мъдрост и най-вече прошка.

Във вторник, в марсовия ден на седмицата, на 6 ноември Уран се завръща в Овен. Бавната планета е ретроградна, а след като на 15 май напусна огнения знак, сега отново се завръща в него. Уран ще се движи през Овен до края на годината. В началото на следващата, на 6 януари, се обръща и на 6 март 2019-та се установява окончателно в Телец за следващите 7 години, до 2025-та.

Ретрограден Уран в Овен е разярен бунтовник. Огнената среда катализира анархистичните тенденции на урановото влияние. Недовършени революции ще припламват отново, протести отново, разбунени огнища ще задимят, сръчквани отвън, недовършени джендърски проекти ще направят пореден опит за узаконяване. За някои, завръщането на Уран в Овен за 4 месеца, бележи време за последни опити за освобождение от ограничения и зависимости, от нездравословни взаимоотношения.

Добра новина е, че за времето докато е в Овен, ретрограден и директен, Уран не прави напрегнати аспекти с никоя от външните планети, което би усилило неблагоприятното му влияние. Не е за пренебрегване обаче времето, когато Марс влиза в Овен, на 1 януари, и по-късно,когато прави среща с Уран на 12 февруари в последния градус на кардиналния знак, но за това по-нататък.

През тази седмица,в деня когато Уран се завръща в Овен, лунните възли сменят знаците си. СЛВ влиза в Рак, а ЮЛВ в Козирог. Оста на лунните възли се движи обратно на движението на планетите, от последния градус към първия, затова всяка крачка напред е всъщност преминаване в предходния знак, в последния му градус.

Смяната на знаците лунните възли правят на всеки 18 месеца. Транзитът им през наталните карти е много важен за определяне житейския курс за следващия период от 1,5 години, какво ново да навлезе, и какво старо да бъде изоставено. За последно лунните възли са преминали през Рак-Козирог от 9 април 2000 до 13 октомври 2001 година.

Навлизането на СЛВ в Рак повлиява силно водните знаци, внася свежи струи в живота им, насочва ги към нови цели. Особено важи за зодия Рак, която е под силното сатурново влияние през тази и следващите две години. ЮЛВ от своя страна подсилва влиянието на Сатурн в Козирог, при тези, които са силно свързани с него. Увеличават се изискванията и се втвърдяват рамките на задълженията, и отговорностите. Кардиналните знаци навлизат в труден период, време на изпитания за сила, търпение, устойчивост, предприемчивост, и постоянство.

На 6 ноември е точния квадрат на ретроградния Уран с лунните възли. Буквално за 2-3 часа, вторник вечерта, се извършва сериозна астрологична промяна – точна квадратура на Уран към СЛВ/ЮЛВ, навлизането им по оста Рак-Козирог и Уран в Овен. И всичко това на фона на разпадащата се Луна. Сдържайте импулсите за нововъведения в този ден.

В сряда е новолунието в Скорпион. Точния съвпад на Слънцето и Луната е вечерта в 15 градус на водния знак. Нарастващата Луна в Скорпион в следващите дни ще ни насочи къде имаме нужда от дълбоки преобразувания, с подкрепата на СЛВ в другия воден знак Рак.

В юпитеровия ден на седмицата – четвъртък, 8 ноември,се случва друго важно астрологично събитие. Юпитер напуска Скорпион, за да се установи за една година в собствения си знак- Стрелец. На всеки 12 години гигантът на слънчевата система си прави удоволствието да гостува на родените под знака на Стрелец. За последно Юпитер е транзитирал огнения знак между 24 ноември 2006 и 18 декември 2007 година.

Големи надежди възлагаме на Юпитер в Стрелец, особено в комбинация със Сатурн в Козирог, едно много рядко астрологично съчетание. Двете планети на трон могат да изразят най-доброто от себе си. Но те отправят и големи изисквания към нас. Юпитер в Стрелец ни кара да искаме да знаем и можем повече и повече, да разширяваме хоризонта си, мирогледа си, да не стоим на едно място, да се развиваме и то във възходяща посока. Ако нещо сте научили при предишния юпитеров транзит в Стрелец, сега трябва да надградите. Докато Сатурн в Козирог сега прави проверка дали сме си научили сатурновите уроци от предишния цикъл, започнал преди 30 години, през февруари 1988 година. Благоприятен фон на тази юпитерова ингресия задава хармоничната му връзка с лунните възли. Така това, което се начене, и зачене, с много вяра, през следващата година ще има попътен вятър.

Благоприятната тенденция през втората половина на седмицата се допълва от хармоничните връзки на Марс и Плутон. В петък Венера прави тригон с Марс, а в неделя Слънцето секстил с Плутон. Те са в подкрепа на тези, които имат ясна цел и добри намерения. Доброто в нас и извън нас има нужда от подкрепа, от съзнателна и целенасочена подкрепа. Нека му я дадем!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Това определя и основната тема за седмицата-партньорските взаимоотношения. Завръщането на Уран във вашия знак е акцента на седмицата. Случва се във вторник по един сложен астросценарий, описан по-горе. Възможно е да се чувствате принудени да постъпите по определен начин, или да вземете важно житейско решение. Разпадаща се Луна, още повече в Скорпион, не е добър съветник, изчакайте няколко дни. Смяната на знаците на движение на лунните възли за 1,5 години напред ще ви зададе решаване на дилемата работа-семейство. Новолунието в Скорпион в сряда може да даде нова посока на някои спрени проекти. В четвъртък Юпитер идва „на бял кон“ в сродния по стихия знак Стрелец. Благотворната планета ще захранва с енергия смелите идеи, ще ви дава сила и вяра да се справите с всяко предизвикателство.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Уран се завръща в другия огнен знак Овен, което ви носи редица позитиви, особено на тези от последните градуси на вашия знак. Малка компенсация за напускащия ви СЛВ. За година и половина назад Главата на дракона правеше живота ви активен и успешен. Сега СЛВ преминава в предходния знак Рак. Едно добро ви напуска, но идва друго. Юпитер се настанява в най-блестящата зона на слънчевия . От четвъртък нататък в рамките на повече от година, планетата на благоденствието и успеха ще ви покровителства да напредвате във всичко, в което вложите добри намерения, воля и много вяра в себе си. Новолунието в сряда задвижва дейности касаещи семейството, дома, родителите, корените.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е ориентирано към приятелите. Най-важното събитие сега е навлизането на Юпитер във вашия знак. За последно, планетният управител ви е бил на гости между 24 ноември 2006 и 18 декември 2007 година. Отново сте на старта, с нови идеи, нови планове и проекти, мотивирани и вярващи в себе си. Новолунието в Скорпион в сряда е последното преди началото на астрологичната година. Задръжте юздите на амбицията и изчакайте точно един месец, когато ще настъпи новолунието в Стрелец на 7 декември, след като Меркурий е изминал вече ретроградната си фаза. Тогава ще натиснете „педала на газта“. През тази седмица Уран се връща в другия огнен знак Овен, за да ви опресни „базата данни“ с най-новото в сферата, в която изразявате потенциала си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Възможно е да се чувствате пренебрегнати по някакъв начин едно,заради напускането на Уран,който във вторник се мести в предходния знак Овен. Но също така и заради новолунието в противоположния знак Скорпион. Много енергия ще трябва да вложите в партньорските взаимоотношения, за да задържите доброто старо, на което се радвате досега, и да предприемете нещо ново, което се очаква от вас. Навлизате в един много подвижен период, белязан от лунните възли в Рак-Козирог. Ще ви се налага да бъдете по-бързи и гъвкави, да усещате тенденциите и бързо да се настройвате към тях. С Юпитер в зоната на финансовата подкрепа, от четвъртък нататък, можете да разчитате на добри възможности в през следващата една година.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ангажирана седмица. Приходи, разходи, плащане на сметки, изчистване на задължения, са в тона на дните преди новолунието в Скорпион. Очертава се много движение и промяна в някои планове за седмицата. Периодът е добър да изберете областта, в която искате да задълбочите знанията си, или уменията, да се насочите към нови проекти, и нов кръг от хора, с които да ги разработите. От четвъртък Юпитер навлиза в зоната на дома, семейството, родителите, корените. За година напред благодатната планета ще ви прави по-чувствителни за всичко касаещо близката среда и обичаните хора. Ще ви се иска да правите повече за тях, да бъдете по-грижовни и полезни. Юпитер изпълва домашната среда с позитивна енергия и материално благополучие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак Везни. Това полага началото на една динамична седмица, ориентирана към професията, към дейността, която упражнявате. Новолунието в Скорпион задвижва подкрепящи енергии и осъзнаването на необходимостта от помощ, от нови попълнения в екипа, с който работите. Възможно е да се обърнете и към някой, с когото и преди сте работили, и сте били доволни един от друг. Уран раздвижва друг тип енергии, някои деструктивни. Връщането му в Овен е възможно да възобнови някои противоречия в домашната среда, нещо което се подсилва като ефект и от квадратите на планетата с лунните възли. ЮЛВ навлиза във вашия знак във вторник. За последно Опашката на дракона е била във вашия знак за времето между 9 април 2000 и 13 октомври 2001 година. Юпитер навлиза в предходния знак Стрелец в четвъртък. Влиянието му е подкрепящо за духовен растеж и укрепване на вярата в себе си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, добро начало на седмицата задава Луната в другия въздушен знак Везни. Връщането на Уран в Овен и аспектите му с лунните възли поставят много важни въпроси за решаване. Един от тях е финансовият,на който ще отделите много време в следващите 18 месеца. Новолунието в Скорпион ще ви кара да погледнете по нов начин на работата си и на работните взаимоотношения. Всяка промяна, към която ще пристъпите, съобразете с движението на Меркурий, който е в зоната на партньорството и предстои да направи ретроградност там. Навлизането на Юпитер там е чудесно обстоятелство. Юпитеровото влияние е благотворно за партньорските взаимоотношения, ще ви помага да търсите нова среда, нов социален опит, нови работодатели, или нови съдружници.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Доброто начало се подкрепя и от хармоничните аспекти и на Слънцето, което огрява зоната на финансите. Тук се случва и новолунието в сряда, когато светилата се срещат в средата на водния знак Скорпион. Ако си търсите нова работа или допълнителна такава, това новолуние може да се окаже начален момент за нея. Уран се завръща в срещуположния знак, за да ви напомни същото, че е добре да се огледате за нови възможности, и да направите нужната ви промяна. И СЛВ приглася с навлизането си в Рак, че ви предстои нещо ново в сферата на социалната реализация. Но така притиснати от няколко страни не бързайте с решенията преди да сте обмислили добре важната житейска крачка. Да напомня за предстоящата ретроградност на Меркурий между 17 ноември и 6 декември. От четвъртък Юпитер е вече в Стрелец, активирайки допълнително най-подвижната зона в слънчевия хороскоп. Навлизате в период на непрекъснати промени, движение, учене, активна комуникация с околните, и с най-близката среда от роднини и приятели.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Везни. Доброто начало се подкрепя и от тригона на Слънцето с Нептун, ориентиран към сбъдване на желания, а също така и за една добра професионална реализация, обезпечена с добри доходи. Във вторник планетният управител се връща в Овен, а ЮЛВ ви напуска за следващите 18 години. Някои промени, които сте предприели като смяна на жилище например, или нова връзка, могат да бъдат подложени на преоценка. Новолунието в Скорпион бележи нов етап в личната година, нова работна среда, промени в ежедневния график, пренастройка към нови изисквания. В четвъртък Юпитер напуска зоната на кариерата, навлизайки в Стрелец. От огнения знак обаче планетата – благодетел ще привлича към вас през следващите месеци нови приятелства и подкрепата на точните хора в подходящия за вас момент.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, забележителна седмица. За тези от втората декада, Слънцето прави реверанс в понеделник с тригона си към Нептун – един подкрепящ аспект, на който се радвате вече няколко години през есента. Някои ще имат поводи за радост свързани с деца, и с любими хора. Новолунието в Скорпион дава старт на идеи, проекти, ангажименти, изяви – планирани и подготвяни, но също така и нововъзникнали. Юпитер напуска сродния по стихия знак Скорпион, най-креативната зона на слънчевия хороскоп, но преди това ви оставя куп подаръци с тригоните си към СЛВ и Хирон. Промяната, която внася Уран със завръщането си в другия кардинален знак Овен, бележи важен период от няколко месеца. В него ще трябва да взимате решения свързани с професия, кариера, социални ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък, събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои новолуние в Скорпион. Срещата на светилата е в сряда в средата на вашия знак. Новолунието преминава на фона на тригона на Слънцето и Нептун във водните знаци, което му придава по-голяма сила в дългосрочен план. Това, което планирате и започнете в зоната на нарастващата Луна е подкрепено за успех. От четвъртък Юпитер е в Стрелец и внася своята благодатна енергия в сферата на личните доходи. Имате чудесната възможност в рамките на следващите месеци да подобрите финансовото си състояние. Възможно е да се наложи да промените някои страни на работната среда и условията на труд под влияние на Уран в Овен през следващите четири месеца.

Благоприятни дни през седмицата от понеделник до четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои запомняща се седмица. В понеделник Слънцето е в тригон с Нептун от вашия знак, носейки хубаво настроение и добри новини. Уран обаче се завръща във вторник в зоната на финансите за четири месеца. Това е период, в който финансовите въпроси ще ви създават известно неудобство, което вероятно ще ви подтикне да обръщате повече внимание на този страна от живота. Също във вторник, лунните възли сменят знака си и СЛВ ще се движи през най-съзидателната зона на слънчевия хороскоп. Така за 1,5 години ще имате добрата възможност да усетите подкрепа в развитието на личните взаимоотношения, да реализирате някои ваши проекти, да усетите вкуса на успеха. Влиянието на СЛВ чудесно се съчетава с това на Юпитер от Стрелец, за една година и повече напред, докато той се движи през собствения знак. Юпитер зарежда с позитивна енергия и нови възможности зоната на кариерата, на професионалната реализация и големите постижения.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Нептун на 6.11.2018 / 8:40

Уран в квадрат към СЛВ/ЮЛВ на 6.11.2018 /19:57

На 6.11.2018/20:08/ СЛВ в Рак, ЮЛВ в Козирог

На 6.11.2018/20:58/Уран навлиза в Овен

На 7.11.2018 /18:01/Новолуние в 15°Скорпион

На 8.11.2018/14:38/Юпитер навлиза в Стрелец

Венера в тригон към Марс на 9.11.2018 /17:12

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

6.11.2018 /10:19 – 6.11.2018 /15:02

8.11.2018 /12:42 – 8.11.2018 /20:59

11.11.2018 / 5:35 – 11.11.2018 /5:54

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , , ,

9 коментара so far »

  1. Света Анна каза,

    Писа на ноември 5, 2018 @ 7:57

    Е, Муси, пак ме разсмя от сърце… Много обичам мъдрите ти и духовити анали-зи за Небесните Събития, но най-вече майчинските финални благопожелания. Да си ни жива и здрава! Всъщност, за мен Звездите и Планетите, със спътниците им, са абсолютно живи същества и затова заобичах Астрологията. Като едно семейство са – имат си лидери, непрокопсаници, една глезана – Венера… абе, всичко е на място и… СЪВЪРШЕННО!
    Специални благодарности от читателите – почитатели!

  2. Uran каза,

    Писа на ноември 5, 2018 @ 17:09

    Здравейте г-жо Дачева!Аз съм сред рождениците тази седмица,на 6ти,навършвам 37.Може ли според седмичния хороскоп да се направи асоциация с предстоящата ми година?Ще ви бъда много признателна да ми дадете някои насоки според астрологичните тенденции.Благодаря!Благодаря и за чудесните анализи,с които ни дарявате!

  3. Uran каза,

    Писа на ноември 5, 2018 @ 17:27

    Забравих да споделя- транзитния Уран е на куспидата на 9ият ми дом Овен-Телец,Северният лунен възел преминава в моя 11ти дом,а Юпитер пресича Имиум Цели.Новолунието е в близост до Слънцето ми в 3ти дом.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 5, 2018 @ 22:12

    Uran,
    да, можете да извлечете много информация за предстоящата година от седмичния хороскоп, особено по отношение аспектите. Навлизате в лична година 1 от нов 9 годишен цикъл на промените. Предполагам има и други,които имат рожден ден през тази седмица. Честито на всички!
    Виждам, че се интересувате от астрология, затова вероятно разбирате, че анализа на рождените данни и това, което предстои,е сериозно нещо и си заслужава да му се отдели време. За лична астроконсултация ми пишете на имейл.

  5. Velvet каза,

    Писа на ноември 6, 2018 @ 14:28

    Здравейте Муси,
    Какво може да се очаква, когато транзитниаят северен лунен възел съвпадне с рождения такъв при навлизането си в рак?Благодаря

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 6, 2018 @ 23:12

    Velvet,
    възвръщането на лунните възли е цикличен процес, спиралообразен. Защото всичко е движение в континиума време-пространство.
    Периодът е 19 години. Всеки нов цикъл се движи в по-горен, по-напреднал участък на спиралата.
    Зтова сега се възпроизвежда даденото по рождение за лунните възли по знак, дом и аспекти, но на по-висока степен на осъзнатост.
    СЛВ в Рак е прежвяване на много опитности свързани със семейство, родителство, себесъхранение, грижа за другите, хранене и отношение към храненето, всичко това отнесено към съвремието и прогресивните тенденции.
    Съответно ЮЛВ в Козирог ни дава добра база за професионална реализация, умение да стъпваме на здрава почва, нещо което сме усвоили в предишни инкарнации.
    Да се грижим за общото, да пазим собственостите и ресурсите си, да ги изразходваме пестеливо, да бъдем търпеливи и ред други характеристики свързани с Козирог. но от това в настоящето ще остане най-важното, това над което можем да надграждаме и което ин позволява да се развиваме и вървим напред. Останалото -консервативното, назадничаво, ограничаващото трябва да го изоставим. С всеки цикъл трябва да се придвижваме постъпателно от ЮЛВ към СЛВ,като държим под око и двата. :)

  7. Velvet каза,

    Писа на ноември 7, 2018 @ 10:31

    Много благодаря!

  8. Васи каза,

    Писа на ноември 12, 2018 @ 15:35

    Здравейте г-жо Дачева, благодаря за вашия положен труд! При мен СЛВ е в Козирог, мога ли да приема коментара ви по-горе за актуален (за мен:)?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 13, 2018 @ 14:00

    Васи,
    не, при вас няма възвръщане на лунните възли, а обръщане на осите. СЛВ в Рак ще премине през вашия ЮЛВ в Рак. Различно е.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии